Konsthantverk och återbruk

Konsthantverk och återbruk

Årets vårutställningen öppnar med vernissage 30 mars och pågår t o m 12 maj. Utställningen kommer att vara öppen lördag – söndag kl. 12–16 med utökade öppettider i samband med påsk och Gagnefs konstrunda .

Utställare:

Lotta-Maja Öhman 

homemade.lottamaja.se

Arbetar med textil, metall, lera, betong, skinn, trä, papper, växter

Broderar, syr, smider, gjuter, täljer, virkar, skulpterar m m

Utbildad på Kristofferskolan, Nyckelviksskolan, Konstfack

Anställd på Dramaten 1999-2016 som färgare, patinerare, sadelmakare, smyckesmed och kreatör

Egenföretagare sedan 2016

Bor i Syrholn, Dala-Floda, Gagnef

Erik Vinsander

http://konstgagnef.se/?portfolio=erik-vinsander

Erik Vinsander heter jag och jag älskar träet som material och kniven som redskap. På senaste tiden har jag också blivit förtjust i tjäckelyxan. Jag började snida när jag var ungefär 20 år och har sedan dess njutit av att forma träet med min kniv. Nu är jag 43 år och bor i Lindans gamla skola här i Gagnef tillsammans med min fru och våra fyra barn.

Jag är utbildad sjukgymnast och arbetar som hjälpmedelskonsulent på Dalarnas Hjälpmedelscenter i Borlänge. Det finns inte så mycket tid för slöjdandet nu som jag skulle önska, men ibland får jag lite tid för att skära någon figur. Det blir mest lite stilistiska fåglar och gubbar, men också krympburkar och slevar.

Oftast använder jag björk eller lind till mitt snidande, men blandar gärna in gamla handsmidda spikar eller ståltråd i mina alster.

Frida Bergman Lenne

http://www.fridalenne.se/home.html

29 år och boende i Gagnef kyrkby.

Jag undersöker strukturer, ytor och tekniker. Jag finner min inspiration i naturen. Min skaparglädje rotar sig i friheten att använda och kombinera olika material. Mitt stora intresse för återbruk finns närvarande i mitt skapande.

Jag har studerat finsnickeri med fokus på bildhuggeri samt metall och silversmide vid Leksands Folkhögskola, jag utforskar möjligheterna att väva ihop mina kunskaper inom trä och metall.