Magnus Lindell & Lena Stjernström

7–8 april 2023

I Konstrunda Gagnef 2023 visar Ottilia Adelborgmuseet upp verk av Magnus Lindell och Lena Stjernström. Välkomna under påskhelgen 7–8 april, kl 11–17.

Magnus Lindell

Olja/kol/skulptur

Jag heter Magnus Lindell och är ursprungligen från Leksand. Min utbildning är inom klassiskt måleri med framför allt olja och kol vid The Florence Academy of Art.
Kreativiteten har alltid funnits i min vardag men det var först vid 23 års ålder som jag upptäckte det rent visuella skapandet. Sedan dess har jag letat mig fram till ett mångfacetterat konstnärskap där oljemåleriet samt kol- och blyertsteckning ligger som en stadig grund. Jag skulle kalla min stil för en typ av impressionistisk realism om jag nu skulle behöva benämna den. Måleriet sker från livet och ej från bilder om möjligt, där jag gärna gör kortare studier/målningar parallellt med ett större verk. Det är ofta som fantasin får influera mitt skapande och jag låter det sippra ut i de mest vardagliga scener för att hämta en gnutta mystik och klang. För mig har konsten givit en chans att forma en upplevelse där jag gärna ser bortom ytan av duken.

E-post: imaginetherealism@gmail.com

Instagram: Magnus_Lindell_Art

Lena Stjernström

Konstfoto

”Naturen är en stor inspirationskälla, med dess oändliga färg- och formrikedom”.
Lena Stjernström är en fotograf med djupa rötter i Dalarna. De senaste 12 åren har hon arbetat med- och drivit egna projekt relaterade till utveckling och förnyelse inom konstfotografering. Lena har vistats kortare och längre perioder utomlands, då fördjupningstudier av konsthistoria har skett i länder som Italien och i Norge. Hennes bilder har också ställts ut bl.a. i Rom, Venedig, London,Oslo och Kristiansund.
År 2022 deltog Lena i Konstrundan Gagnef – för första gången, med den plats-specifika soloutställningen: ”HULDAS HÖRNA” . Känslan för landskapet har präglat Lena, då hon som barn tillbringade många sommar- och vinterlov hos sin farmor och farfar i GAGNEF.

E-post: rmls58@hotmail.com 

Webbplats: leepurephotography.com
Instagram: lena_pure.photo