Dockhusvisning med boksläpp

Dockhusvisning med boksläpp

Fredag 9 december kl 17.00 – 21:00
Konstnärssamtal 17:30 (ingen anmälan)

Föreställningar 16:30, 18:15, 19:15, 20:15 (cirka 35 minuter)
Obligatorisk föranmälan till föreställningen, begränsat antal platser. Bokning stängd.

Matilda Haritz Svenson, Niklas Darke och Sara Erkers bjuder in till dockhusvisning med boksläpp, mingel och konstnärssamtal.

Konstnären Matilda Haritz Svenson och författaren Niklas Darke har byggt ett hus, kan man säga, ett dockhus av text och keramik och annat spill. Där bor grannen – bland andra – och så har vi Dorf. Och tanten i källaren så klart, hon är ju ”jämt” där, precis som döden.

Textilkonstnären Sara Erkers har gjort en bok som heter ”Oss gräsätare emellan”. Selleri, rödbeta, grönkål och lök kan bli en festmåltid, men också textilkonst. Vi är vad vi äter, och vad vi syr.

Under hösten har Matilda och Niklas haft tillgång till ett rum på Ottilia Adelborgsmuseets övervåning. Där har de ägnat sig åt ett gemensamt projekt som har utmynnat i något slags, ja vad ska man kalla det, dockteater? Ett försök att hitta ett gränssnitt mellan keramik och text.

Sara, gräsätare sedan 30 år, har tillsammans med kocken Lisa Boberg, fotografen Marcus Deneen och den grafiska formgivaren Joakim Karlsson skapat en fortsättning i bokform på broderiprojektet ”Herbivorerna”. Ett försök att ge ett enkelt svar på den eviga frågan: Vad är det du äter?

Psst! Det här är som vilken föreställning som helst, kom i tid och ha mobilen på ljudlöst.