Tillfälligt stängt

Ottilia Adelborg och Prinsarnes blomsteralfabet

Var med och bidra med din favoritbokstav! Inspireras av Ottilias blomsteralfabet och skapa själv i den teknik och det material som du önskar. Du kan exempelvis sticka, virka, fotografera, brodera, sy, applicera, teckna, måla, trycka eller använda annan valfri teknik som du vill delta med.

Materialet bestämmer du själv, men bidraget måste vara tvådimensionellt och kunna hängas upp enkelt på ett snöre eller lina vid utställning. 

Alstret doneras till Ottilia Adelborgmuseet och planeras att ställas ut på en gemensam utställning på museet framöver.

Gör så här

Välj din favoritbokstav att inspireras ifrån, man kan givetvis också skapa helt fritt, det finns inga begränsningar gällande motiv eller färger. Sen är det bara att köra igång i den teknik som du vill arbeta med!

Måttet på ditt bidrag är i stående A5-format, 14,8 × 21 cm. (Tänk på om du ska använda ett tyg att bearbeta så behövs det 1 cm sömsmån till fållen utöver A5-formatet). 

Alstret doneras till Ottilia Adelborgmuseet och kommer inte att återsändas.

Se alla bokstäver längst ned på sidan, eller ladda ner en PDF-fil här med hela blomsteralfabetet. För att spara PDF-filen, högerklicka och välj “Spara som” eller “Hämta länkad fil som”.

Sociala medier

Visa gärna hur du arbetar med ditt alster i sociala medier. Använd hashtaggarna: #ottiliaadelborgmuseet och #blomsteralfabet

Skicka in

Senast 30 september vill vi ha ditt bidrag för att kunna sätta ihop alla alster till en utställning. Skicka gärna med en liten kort text som förklarar hur du inspirerats av Ottilia Adelborg och Prinsarnes blomsteralfabet.
Märk ditt bidrag med ditt namn och skicka till:
Ottilia Adelborgmuseet
Kyrkbyvägen 36
785 30 Gagnef

Utställning

Vi planerar att ställa ut alla bidrag som inkommer på Ottilia Adelborgmuseet i Gagnef. 

Frågor

Vid frågor kontakta Anna-Karin Jobs Arnberg: info@flodaros.se

Prinsarnes blomsteralfabet

I Ottilia Adelborgs Prinsarnes blomsteralfabet som utkom 1892 illustreras bokstäverna med blommor, träd och örter som barn kunde känna igen. I senare upplagor fick varje bokstav en rimmad strof. Bokens blev mycket populär och fick pris på världsutställningen i Chicago 1893. Den har kommit ut i många upplagor under 130 år, den senaste 2009.