Sommarutställning: Invigning 30 juni kl 13

Utställningar

Ottilia Adelborgmuseets permanenta utställning

Den permanenta utställningen visar föremål, bilder, filmer etc från Ottilia Adelborgs många verksamhets- och intresseområden; spetsar och knypplingskonsten i Gagnef och världen, Ottilias konst och litteratur, Gagnefskläder och –föremål.

Ottilia Adelborg kom till Gagnef vid förra sekelskiftet och blev fascinerad av det hon såg… det var helt naivt och full sagostil på allt skrev hon i sin dagbok om det första mötet med Gagnef. Det hon syftade på var människorna i sin färgglada sockenkläder men också landskapet och de traditioner och seder hon fick ta del av. Hon bosatte sig i Gagnef och bodde där till sin död 1936.

Tack vare Ottilia finns mycket av dåtidens levnadsvanor och handaskicklighet bevarade och fascinerar oss nutidsmänniskor på samma sätt. Hon fångade människorna och landskapet på bild i sina vackra akvareller och teckningar… ritpennan slog rot i Gagnef. Byggnader och föremål samlades in och blev till ett hembygdsmuseum, Gagnefs Minnesstuga. Berättelser, sagor och skrönor tecknades ner. Allt detta finns nu tillgängligt för oss.

I museibutiken säljs Ottilias barnböcker, vykort, konstkort, reproduktioner, affischer m.m och sådant som knyter an till såväl den permanenta utställningen som museets temautställningar.

Gör ett besök i Gagnef och bli lika betagen som Ottilia!

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Aktuella utställningar

 • Allas blomster

  Allas blomster

  Vernissage 30 juni kl 13
  Öppet 30 juni -14 augusti

  Prinsarnes blomsteralfabet firar 130 år i år!

  Det uppmärksammar vi med en lekfull sommarutställning på ABC- och blomtema för barn och familj. Vi visar Adelborgs verk i original tillsammans med lekfulla stationer i utställningsrummet skapade av barnboksförfattaren Anna Ribbing. Äntligen visar vi också allmänhetens bidrag till ett samtida blomsteralfabet från projektet ”Allas alfabet”, ett 80-tal alster. Årets utställning produceras av Anna Ribbin

  Vernissage torsdag 30 juni kl 13 med invigningstal av Göran Greider

  Läs mer

Program

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Tidigare utställningar