Öppnar igen 13 juni

Ta i trä

Ta i trä
3 februari 2020 Jonathan Lindebo

Gamla traditioner – nya händer

På grund av oron för Coronavirus har vi i samråd med slöjdarna Fredrik Svensson och Ole Engmo idag beslutat att ställa in utställningen.
Vi återkommer med nya datum för utställningen, troligen i oktober.

Slöjdarna Fredrik Svensson och Ole Engmo går båda sista året på Sätergläntan, där de under våren kommer avlägga gesällprov i träslöjd.

Ole Engmo, född och uppvuxen i norska Halden, tillverkar muggar, skålar, slevar, skedar, hyllor, stolar och pallar med traditionella metoder och tekniker. Saker gjorda för att användas hårt och länge, sju dagar i veckan.
Fredrik Svensson bor i Gagnef och snickrar möbler och inredning med hög precision, traditionella tekniker och slöjdiga former och ytor. Utförandet är så gott som alltid gjort med handverktyg. Virket lokalt anskaffat för att kunna ta tillvara fina träd som annars blir flis i en värmepanna.

Med dessa båda slöjdare lyfter vi Ottilia Adelborgs intresse för traditionellt hantverk och slöjdens betydelse. Där känslan för materialet och kvalitet är viktigt.

Missa inte att besöka Hantverksfilmfestivalen i Leksand den 21 mars, där 28 kortfilmer med fokus på hantverk och slöjd visas. Festivalen arrangeras av Leksands folkhögskola och Sätergläntan.

Se också:
Konstrundan Gagnef 2020 10–11 april, med vernissage 9 april
Hantverksfilmfestivalen i Leksand, 21 mars