Tillfälligt stängt

Sy nuggor, myrgång och dalsöm-kurs

• Detta evenemang har redan ägt rum.

Sy nuggor, myrgång och dalsöm-kurs

7 oktober 2018 kl. 09:00 - 15:00

Det blir workshop på museet 7 och 13 oktober kl 10-16.

Mästaren Margareta Djoos håller nybörjarkurs i bundna tekniker. I våra olika dräkter i Dalarna finns det likheter i de stygn som förekommer i bundna tekniker. Det kan till exempel vara nuggor, dalsöm, myrgång m.fl. Dessa styng förekommer främst på kvinnans överdel och på männens skjortor samt på huvudbonader. Under kursen får du prova på olika tekniker. Vi syr med lintråd på linnetyg. Tag gärna med dig dräktdelar med vitbroderade sömmar som vi kan titta närmare på.
Arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan Dalarna i samarbete med Ottilia Adelborg ideell förening och Floda/Gagnefs ideella hemslöjdsförening.

Läs mer och anmäl dig här: Sy nuggor,myrgång och dalsöm-kurs på Ottilia Adelborgsmuseet i Gagnef!

Arrangörer

Ottilia Adelborgmuseet